Grafica Web
Pentru a avea sanse ca un vizitator sa devina si client acesta trebuie retinut pe site.
Pe internet nu exista monopol in ceea ce priveste un serviciu oferit. Cu cat vizitatorul sta mai mult pe site si se informeaza despre serviciile oferite cu atat ai sanse sa il transformi in clientul tau.
Grafica sitului web este un punct principal. O grafica stridenta, din mult prea multe culori, cu fonturi obositoare va da o impresie neplacuta. Maxim 3 culori in nuante diferite sunt de ajuns pentru a fii folosite intr-o pagina web, prea multe culori vor obosii ochiul. Fontul este bine sa fie unul usor de citit si in tematica sitului web.
Un alt aspect il reprezinta asezarea informatiei in pagina sitului. Trebuie sa se tina cont ca aceasta sa nu fie aglomerata, sa se scoata in fata meniul/meniurile principal/e ce dezvaluie paginile sitului, informatiile produselor sa fie cat se poate de explicative, imagini clare, textul sa fie potrivit de mare incat sa fie usor de citit.
Aglomerarea paginilor cu prea multe bannere dinamice nu este un lucru foarte bun. Acestea de asemenea pot fii obositoare in timp ce vizitatorul cauta ce il intereseaza.
Constructia unui site web fie el magazin online, site de prezentare, forum.... sau orice alta aplicatie web ce ruleaza pe internet si motorul de cautare ne-o returneaza sau nu in urma cautarilor are nevoie de grafica.
Grafica web este ansamblul de imagini (statice sau dinamice) ce impreuna compun interfata grafica a unui site web. Asadar, primul pas in crearea unui site web este partea grafica. Grafica unui site web este alcatuita din (imagini, culori, umbre, fonturi ...) ce in total alcatuiesc o imagine intreaga.
In a doua etapa se transforma dintr-o simpla imagine intr-un site interactiv-dinamic.
Adica, meniul devine activ (pentru a putea naviga prin paginile sitului web), linkurile se pot accesa, formularele de cautare, de contact ... sunt functionale.
Cand toate aceste optiuni pe care prima oare le-am prezentat asamblate intr-o singura imagine functioneaza, putem vorbi de un site web.
De regula, in executia unui site web sunt 2 persoane. Persoana care se ocupa de grafica sitului web si un web developer care preia grafica si executa toate functiile si comenzile necesare pentru ca la sfarsit situl web sa fie functional, dinamic si bine inteles folositor vizitatorului.
Tim Berners Lee a fost inventatorul www-ului si primul web designer. Acesta a publicat primul site web din istoria www-ului in anul 1991. Bine inteles grafica web era la inceput, siturile web nu erau atat de complexe si incarcate grafic cum sunt in ziua de astazi.
Se folosea doar limbajul HTML, acesta nu ofera prea multe optiuni, o serie limitata de formatari in pagina, se puteau insera linkuri (legaturi intre paginile sitului), cat despre grafica in sine de fapt era alcatuita din programare WEB.
In ziua de astazi exista foarte multe aplicatii dedicate executiei graficii web ce ofera foarte multe efecte, combinatii de culori, imagini statice si dinamice, umbre, fonturi ...
Cu ajutorul acestora, termenul (design web) isi gaseste cu adevarat sensul.
Main Menu
Who's Online
Avem 2 vizitatori și niciun membru online