Optimizare Web (SEO)

SEO este prescurtarea a "Search Engine Optimization" ce face referire la optimizarea pentru motoarele de cautare.

Prin SEO se urmareste perfectionarea unui site web pana ce acesta se aduce la o pozitie cat mai inalta, de preferat printre primele 5 din prima pagina. SEO a aparut odata cu primele situri/pagini web in anul 1990 si insumeaza totalitatea tehnicilor ce sunt folosite cu ajutorul carora un site web este adus la forma prin care este ridicat(propulsat) mai sus in lista cu rezultate ce o afiseaza un motor de cautare pentru diverse cuvinte-cheie.

Din cauza abuzurilor facute de web-masteri(proprietarii de situri web) pentru aceste cuvinte-cheie, motoarele de cautare au fost nevoite sa recurga la imbunatatirea algoritmilor prin care un site web este propulsat sau coborat in pozitii.

Asadar, daca pana mai acum cativa ani era de ajuns sa folosesti cuvantul cheie in META-uri si in textul paginii acum acest lucru nu mai ajuta suficient incat sa ai pagina web printre primele in motorul de cautare pentru acel/acele cuvant/cuvinte-cheie.

Prin lansarea din februarie a noului algoritm google (PANDA), foarte multe situri web au cazut din pozitii. Pana in acesta, multe firme/persoane fizice inscriau situl web in sute de directoare web si dobandeau pozitii avantajoase in google.

Noul algoritm google nu mai agreaza acest gen de situri directoare web (google face referire la acestea folosind termenul "farmlinks") pentru a dobandi cat mai multe linkuri catre situl promovat. In directoarele web, fiind inscrise zeci chiar si zeci de mii de situri si importanta acestora fiind aproape nula pentru vizitatori google a decis ca linkurile provenite din directoare sa nu mai fie luate in considerare.
Accentul este pus in principal pe informatia pe care o ofera pagina respectiva. Google doreste sa afiseze in primul rand situri ce ofera informatia cat mai exacta fata de cerinta vizitatorului(situri de calitate).

Google Panda a fost construit printr-o actualizare a vechiului algoritm folosit, ce se bazeaza pe inteligenta artificiala, din ce in ce mai sofisticat posibil si cu o metoda tot mai scalbila decat versiunea precedenta.

Pe 24 aprilie, 2012, sa lansat Google Penguin (actualizare a Google PANDA). Acest nou update a afectat încă 3,1% din toate interogările de cautare in limba engleza. In noul algoritm au fost introduse noi elemente ce se ocupa cu, clasificarea paginilor cum ar fi PageRank-ul siturilor web.

Who's Online

Avem 3 vizitatori și niciun membru online

Fii primul care afla noutatile

Contuar vizitatori

1367015
Astazi
Aceasta saptamana
Luna aceasta
Total vizite
232
3925
6211
1367015
Adresa IP: 44.210.149.205